Anasayfa İletişim Site Haritası
 
- “Kişisel Hijyen ve Mutfak Hijyeni” konulu eğitim

Hastanemiz yemek şirketi ve mutfak çalışanlarına Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Filiz Şahin ve Yemek Şirketi Gıda Mühendisi Gamze Delibaş tarafından “kişisel hijyen ve mutfak hijyeni” konulu eğitim verilmiştir. Eğitimde hijyen, kişisel hijyen, kişisel hijyene dikkat edilmediğinde ne tür sorunlarla karşı karşıya kalınacağı ve kişisel hijyen uygulamalarından bahsedilmiştir. Toplantıda gıda maddelerinin kalitesi, gıda maddelerinde hijyenik koşullar sağlanmazsa oluşacak mikrop türlerinden, bakterilerin gıdalar üzerine nasıl bulaştıkları, besin zehirlenmeleri, hastanelerde gıda kaynaklı besin zehirlenme nedenleri, besinlerle bulaşan hastalıklar üzerinde durulmuştur. Ayrıca Gıda Mühendisi Gamze DELİBAŞ tarafından ise mutfak ve besin hijyeni, besin hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği, besin hazırlamada besin hijyeni, yemek servisinde besin hijyeni ve mutfak hijyeni konusu anlatılmıştır.

 



TÜM HABER ve ETKİNLİKLER
  Tasarım ve Kodlama:C.Ü.Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem