Anasayfa İletişim Site Haritası
 
- Yemek Şirketi Çalışanlarımıza “Kişisel Hijyen ve Mutfak Hijyeni” konulu eğitim verildi (06.10.2010–08.10.2010)
Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Filiz ŞAHİN ve Firma Gıda Mühendisi İlkay TANIŞ tarafından, Yemek Şirketi Çalışanlarımıza “Kişisel Hijyen ve Mutfak Hijyeni” konulu eğitim verildi.
Hastane mutfaklarından kaynaklanabilecek enfeksiyonların önlenmesi, mikroorganizmalar, mutfak enfeksiyonların önlenebilmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar, el hijyeninin önemi, besin hijyeni ve mutfakta kullanılan araç gereçlerin temizliği konularına değinildi. Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Filiz ŞAHİN toplu hizmet verilen yerlerde özellikle hastane ortamında dikkat edilmesi önemli olduğu için bu konuda Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak eğitimlere ağırlık verildiğini dile getirdi. Konunun son derece önemli olduğunu vurgulamak amacıyla İngiltere’deki Hijyen Konseyi tarafından 8 ayrı ülkede laboratuvar incelemesi yoluyla yapılan sonucuna göre milyonlarca evde mutfak musluklarının tuvalet sifonlarından daha çok mikrop taşıdığı ortaya konulan araştırmasına da yer verildi. Yapılan inceleme sonuçlarına göre mutfak musluklarının1/3 hijyen koşullarına uymayacak biçimde bakteri taşıdığı saptanırken buna karşılık tuvalet sifon kollarının %15’inin aynı durumda olduğu ortaya konuldu.
Eğitimde, Hastane ortamında kalabalık bir kitleye hizmet verildiğine dikkat çekilerek hijyen koşularına uygulanmadığı zaman risklerin hayati tehlikeye kadar varabileceği hatırlatıldı.

 


TÜM HABER ve ETKİNLİKLER
  Tasarım ve Kodlama:C.Ü.Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem