Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşke içerisinde yer alan Onkoloji Merkezi 2007 yılında açılmıştır. Onkoloji Merkezi 1860 m2 kapalı alanı olup 2 katlıdır. Merkezde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı hizmet vermektedir.
Kanser hastalarımız şehir dışına gitmeden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezimizde tüm tedavi hizmetlerinden faydalanabilmektedir.
Onkolojisi Merkezinde kanser tanısı almış hastaların tedavi ve takibi modern tıbbın gerektirdiği gelişmiş teknik olanaklardan yararlanılarak yapılmaktadır. Klinikte uygulanan radyoterapi hizmetlerinin yanında, gündüz ayakta kemoterapi hizmeti ve destek tedavisi de verilmektedir.
Kanser tedavisi genellikle cerrahi, radyoterapi ve kemoterapiden oluşan, ilgili disiplinlerin eşgüdüm içinde çalışmasını zorunlu kılan bir tedavi yaklaşımını gerektirmektedir. Bölümümüze tedavi olmak üzere gönderilen veya doğrudan başvuran hastalar anabilim dalımız öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri tarafından muayene edilip, laboratuar ve radyolojik tetkikleri, ameliyat ve patoloji raporları incelenerek değerlendirilir. Tedavi edilmesinin uygun olduğuna karar verildiğinde, hastaya gerekli bilgi verilerek, tedavi hazırlığı yapmak üzere randevu verilir.
2007 yılından LİNAC cihazı ile hizmete başlayan Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, 2015 yılında hizmet alımı projesi kapsamında TOMOTERAPİ cihazını bünyesine kazandırarak yüksek teknolojiye sahip bir merkez olarak ilerlemektedir. Tomoterapi cihazı ile Anabilim Dalında yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT) ve görüntü eşliğinde radyoterapi (IGRT) yöntemleri ile hasta alımı yapılmaktadır. Ayrıca hastanede kurulan PET-BT görüntüleme yönteminin kullanımı ile konturlama işlemi de son teknolojik gelişmeler ile yapılmaktadır. Son dönemlerde kullanılan Stereotaktik Radyoterapi işlemleri dahil olmak üzere radyoterapide kullanılan tüm yöntemler Anabilim Dalında uygulanmaktadır. Anabilim Dalında 1 Profesör, 1 Doçent, 7 Araştırma Görevlisi, 1 Medikal Fizik Uzmanı, 5 Radyoterapi Teknikeri ve 2 Eğitim Hemşiresi ile hizmet vermektedir.
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalında 2 doktor öğretim üyesi kemoterapi hizmetlerini yürütmektedir. Tıbbı Onkolojide 1 adet tam otomatik kemoterapi hazırlama cihazı ve 1 adet manuel kemoterapi hazırlama alanı bulunmaktadır. Bölümde 15 kemoterapi koltuğu ile sertifikalı ve deneyimli 5 hemşire kemoterapi hizmetine katkı sağlamaktadır. Ayrıca bölümün 13 yataklı servisi de bulunmaktadır.
Hasta memnuniyetini ön planda tutan merkezimiz alanında uzman güler yüzlü personelimizle hastalarımız randevusuz dahi gelse işlemleri kolaylıkla halledilmektedir.
Tüm çalışanlarımızla birlikte siz değerli hastalarımıza hizmet vermekten onur duyarız