x
x

DUYURU



76. VEREM EĞİTİMİ VE FARKINDALIK HAFTASI

 Ülkemizde, her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan hafta “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” olarak değerlendirilmekte, hafta boyunca, Tüberküloz (verem) hastalığı konusunda toplum ve personele yönelik bilgilendirilmeler yapılmaktadır.

 Bu yıl, 01-07 Ocak 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan “76. Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” boyunca da kurumlarımızda; tüberküloz hastaları, bu hastaların temaslıları ile toplu yaşam alanlarında kalanlar başta olmak üzere tüm halka; sağlık çalışanlarına ve sağlık yöneticilerine; müftülük, milli eğitim müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları öncelikli olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanlarına yönelik etkinlikler düzenlenmesi önem arz etmektedir.

 Etkinliklerin hazırlanmasında faydalanabilecek “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Bilgi Notu, ile afiş, broşür, video ve sunulara ulaşabileceğiniz adres bilgisi (Ek-3) yazımız ekinde gönderilmektedir.

 Tüberküloz il koordinatörünün koordinasyonunda, ilgili hafta boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerde genel hijyen, sağlıklı beslenme, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar, tüberküloz hastalığının belirtileri, tanı ve tedavisi, korunma yolları, doğrudan gözetimli tedavi gibi konular hakkında yapılacak bilgilendirmeler sırasında “tüberkülozun önlenebilir bir hastalık olduğu”, “tüberkülozun, düzenli ilaç kullanımı ile tedavi edilebileceği”, “hastaların temaslılarına taramalar yapılarak koruma ya da tedavi verilmesinin gerekliliği” temaları öne çıkarılmalıdır.

 Bu bağlamda, Müdürlüğümüzden afiş temin edilebilecek olup; yapılan çalışmaların “İl Faaliyet Raporuna (Ek-4)” işlenerek 01/02/2023 tarihine kadar Bulaşıcı Hastalıklar Birimine gönderilmesi hususlarında;

      Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

 

Afiş – Broşür, Video ve Sunuların İndirme Bağlantısı: 

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/tuberkuloz-anasayfa

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/tuberkuloz-yayinlar/tuberkuloz-afis-ve-brosurler.html

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/tuberkuloz-yayinlar/tuberkuloz-videolar.html

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/tuberkuloz-sunumlar

 

Uzm. Dr. Fethullah Selçuk MOĞULKOÇ

            İl Sağlık Müdürü 





Tüm Duyurular