x
x

DUYURU



Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ahmet YILMAZ'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.

           Türk harfleri 8 Ağustos 1928 yılında kabul edilmiş, Türk harflerinin kabulü ile yoğun bir çalışma başlamıştı. Atatürk kısa sürede okur – yazar sayısının artmasını ve yaygınlaşmasını istiyordu. Yeni Türk alfabesinin müjdesini veren Atatürk ve öğretmenler ülke çapında herkese bu yeni alfabeyi tanıtmak ve öğretmek için çalışıyordu.

          24 Kasım 1928 tarihine gelindiğinde ise Millet Mektepleri açılmış. Millet Mektepleri'nin açılışı ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de Başöğretmenlik unvanı verilmişti. Atatürk Türk milletinin yüksek ahlakına aşıktı. Bu aşkla, sevdayla millet mekteplerinde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir”. Sözleri ile öğretmenlerin ne kadar önemli, kutsal bir görevi olduğunu, öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

          Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlere yüklediği bu sorumluluğun ve değerin bilincinde olan,siz değerli öğretmenlerimiz hedeflerimize ulaşmamızı sağlamak için, ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan, bu kutsal görevi özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adayı öğrencilerimizin ve bilimsel araştırmalar yaparak çağdaş bir dünya için çalışan üniversitemiz öğretim üyelerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.

           Ayrıca, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

 

                                                                                                                                                                                         Prof. Dr. Ahmet YILMAZ

                                                                                                                                                                                                    Başhekim

 

 





Tüm Duyurular