x
x

DUYURU



EUROMELANOMA 2024 KAPSAMINDA DERİ KANSERİ TARAMA GÜNLERİ

Euromelanoma Avrupalı dermatologlar tarafından; deri kanserlerinde korunma ve erken tanının önemini vurgulamak amacıyla oluşturulmuş bir projedir. Ülkemiz de 2014 yılından itibaren her yıl Mayıs ayı içinde düzenlenen bu proje içinde yer almaktadır.

Kampanyaya tamamen gönüllük esası ile katılınmakta ve belirlenen gün veya günlerde tamamen ücretsiz deri kanseri taraması yapılmaktadır. İç Anadolu Bölgesi kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Polikliniğinde 22 Mayıs Çarşamba günü sabah 09.00-12.00 saatleri arasında ücretsiz deri taraması yapılacaktır.

Buna göre, 28 il ve 47 merkezde gerçekleşecek taramalarda, kişilerin bütün vücut muayeneleri yapılacak, herhangi bir riski olup olmadığı belirlenecek. Bu taramalarda, vatandaşlar deri kanserinden korunma yolları, güneş koruyucu kullanımının önemi konusunda da bilgilendirilecek. Şüpheli lezyon saptanması durumunda bu hastaların gerektiği takdirde biyopsileri planlanacak ve ileri tedavileri açısından yönlendirme yapılacaktır.





Tüm Duyurular